אמיר בן שטרית - קצת עלי



שמי אמיר בן שטרית, ואני עומד בראשה של מסעדת קינג' ג'ורג', ושותף ובעלים במסעדת ליטל איטלי אשר ממוקם במרכז שרונה בתל אביב. אם תרשו לי אז אני אוכל לספר לכם קצת עלי. בשנת 1998 התגייסתי כחייל לצה"ל, ושרתתי בגולני, ביחידת העלית המובחרת, יחידת עורב. למי שלא יודע יחידת עורב היא יחידה אשר מתמחה בלוחמה ברכבים משוריינים, ביניהם נגמ"שים וטנקים. בשנת 1999 קיבלתי הזדמנות מדהימה לצאת לקורס קצינים, והחלטתי שזו יכולה להיות התנסות מיוחדת ומעניינת בעבורי. לאחר סיום קורס קצינים החלטתי שיחידת עורב היא הבית השני שלי, והתעקשתי לחזור לתפקיד פיקודי ביחידה, ובשנת 2000 מונתי למפקד צוות מסלול של היחידה. עד לסוף שנת 2002 שרתתי כמפקד מסלול קמב"צ, סגן מ"פ, ומ"מ של יחידת עורב, ולבסוף מונתי, בגיל 20.5 למפקד יחידת עורב. בזמנו, כאשר קיבלתי את דרגת הסגן, כבר הייתי על תקן של רב סרן, ולמעשה הייתי מפקד הפלוגה הצעיר ביותר בצה"ל אז.

היום בו התאהבתי בעולם המסעדנות

כמו שאמרתי, אני שותף ובעלים במסעדת ליטל איטלי, וגם הבעלים של רשת המסעדות קינג ג'ורג', והייתי מעוניין לספר לכם קצת מה הוביל אותי להתעסק בתחום. בשנת 2006 התגלגלתי אל תוך תפקיד של מנהל מסעדה. באותה תקופה נחשפתי לעולם הקולינריה והמסעדנות, והתאהבתי. היכולת לשמח אנשים דרך המזון, והאפשרות ליצור מקומות בילוי לצעירים ולמבוגרים כאחד גרמה לי אושר רב, והשאירה בי רצון עז להתעסק בתחום. התשוקה שלי לשלב בין אוכל איכותי וטוב ולבין אפשרויות ניהול שונות בערה, והובילה אותי בשנת 2007 לפתיחת מסעדת קינג ג'ורג' הראשונה בבעלותי. המסעדה הראשונה שנפתחה הייתה איך לא, ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, והחזון שעמד כנגד עיני בעת פתיחת המסעדה היה האפשרות לשלב בין אוכל טוב, חומרי גלם איכותיים ואווירה יוקרתית, למחירים נמוכים ונוחים לכל כיס. קינג ג'ורג' הפכה די מהר להצלחה מסחררת, והפכה למקום בילוי מועדף על צעירים ומבוגרים כאחד. בעקבות ההצלחה של המסעדה, החלטנו, אני והצוות, לפתוח סניף נוסף בתל אביב. וכך, בשנת 2008 נפתח סניף קינג ג'ורג' ברחוב הארבעה בתל אביב. לאחר שנוכחתי לדעת כי יש ביקוש בקרב החברה הישראלית למסעדות טובות וזולות, החלטתי לפתוח סניף נוסף של המסעדה. לאחר התלבטויות רבות החולט לכוון לקהל הסטודנטים אשר זקוקים לארוחה חמה במחירים נמוכים, ובשנת 2012 הוקמה מסעדת קינג ג'ורג' בכניסה לאוניברסיטה של תל אביב. לאחר ההצלחה של רשת מסעדות קינג ג'ורג', הרגשתי צורך ללמוד, להתפתח ולהתקדם בעולם הקולינריה והניהול, וכאשר קיבלתי את ההצעה להצטרף כשותף ובעלים במתחם ליטל איטלי, לא היססתי אפילו לרגע. ליטל איטלי הוא מתחם אשר מספק חוויה איטלקית אחרת. המתחם אשר ממוקם במרכז שרונה בתל אביב כולל ארבעה מסעדות שונות, כולן בסגנון איטלקי, כאשר כל מסעדה מביאה עמה פן אחר של התרבות הקולינרית של איטליה. אולם ליטל איטלי הוא לא רק מתחם קולינרי, אלא הרבה יותר מכך. אנו מציעים במקום גם מגוון שלם של סדנאות בישול, סיורים וטיולים קולינריים באיטליה, קורס ללימודי השפה האיטלקית, ומגוון רחב של פעילויות תרבות, והכל ברוח התרבות האיטלקית. אנחנו מאמינים שבנוסף לתרבות הקולינרית המפותחת של איטליה, התרבות האיטלקית האמיתית היא חלק מהחוויה, ולכן כל מי שמעוניין לחוות את התרבות, לאכול את האוכל המופלא, ולהרגיש באיטליה, מוזמן לבקר במתחם, וליהנות מחוויה תרבותית אחרת.

מה אני עושה כיום?


אז כיום, למעט השותפות שלי במתחם ליטל איטלי, אשר מביא את איטליה למרכז תל אביב, אני גם משמש כיועץ בעבור כל אלו אשר מעוניינים לפתוח מסעדה בחברה שנקראת אמיר בן שטרית כי הניסיון שלי מדבר בעד עצמו, ולנסות את מזלם בעולם הקולינריה המפותח. למעשה, במהלך שנותיי, ולאורך כל מגוון התפקידים בהם הייתי, למדתי רבות על עולם האוכל ועל התרבות הקולינרית הישראלית. בתור מנהל למדתי שטיב האוכל, הצגת המנות והטעמים חשובים מאוד בהקמת מסעדה, אך לא רק. אנשים אשר מחליטים לצאת למסעדה אינם מעוניינים רק לאכול וזהו, הם באים גם על מנת לבלות. כדי להעניק להם את החוויה לשמה הם הגיעו יש צורך לשלב גם אווירה טובה, מחירים נוחים ועיצוב מעניין, ליצירת הבילוי האולטימטיבי. אני מייעץ ומכשיר את כל מי שמעוניין בפתיחת מסעדה או רשת מסעדות משלו, ונותן הכוונה גם בצד הניהולי של העסק.