גלולות והנקה

גלולות והנקה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גלולות והנקה

גלולות והנקהנשים רבות מתחבטות בשאלה האם מותר וכדאי לנטול גלולות בזמן הנקה ובכלל לאחר הריון ולאחר לידה? העובדה כי הנקה מונעת פוריות והריון נוסף ידועה מזה זמן רב. עם זאת, נשים רבות סבורות כי הריון אינו סביר בכל תקופת ההנקה, כאשר בפועל המצב שונה.

הנקה אמנם מפחיתה את הסיכויים לביוץ, ולעתים אף את הסיכויים לקליטה של ביצית מופרית ברחם, אך אינה מספקת מניעה בטוחה להפריה ולהריון.

ביוץ עשוי להתרחש גם באשה מניקה, כתלות ברמות ההורמון פרולקטין, ההורמון האחראי על ייצור והפרשת החלב.

רמות הורמון זה משתנות מאשה לאשה, ובנשים רבות ביוץ עשוי להתרחש גם תוך כדי הנקה. אמצעי מניעה נוסף מומלץ לכן לנשים לאחר לידה, וגם לנשים מניקות.

גלולות למניעת הריון

גלולות למניעת הריון בעלות יתרונות רבים – הן משמשות כאמצעי מניעה ומונעות הריון לא רצוי, מסדרות את מחזור הוסת, ומקלות את הדימום.

נשים רבות לאחר לידה מעוניינות לשוב ולהשתמש בגלולות אותן נטלו קודם להריון, או להתחיל להשתמש בגלולות לראשונה. עם זאת, לאחר לידה נכנסים למשוואה שיקולים חדשים, כאשר העיקרי ביניהם הוא הנקה.

רוב הגלולות למניעת הריון הנמצאות כיום בשוק הן גלולות משולבות – כלומר, מכילות שילוב של הורמוני המין הנשיים אסטרוגן ופרוגסטרון.

בין הגלולות יתכנו שינוים קלים בהרכב ההורמון, במינון, או ביחס בין ההורמונים, אך רובן פועלות באותו האופן להשגת האפקט של מניעת ביוץ, הפריה והריון.

באשה לא מניקה שילוב זה טומן יתרונות רבים. במידה והאשה לא מעוניינת להניק, שימוש בגלולות אלה מומלץ אפילו מהשבוע השלישי לאחר הלידה.

עם זאת, כיוון שאסטרוגן הוא הורמון המדכא ייצור והפרשת חלב, נוכחותו בגלולות למניעת הריון באשה מניקה עשוי להפריע להנקה, ואף לעצור לגמרי את ייצור החלב והפרשתו. מסיבה זו ישנן גלולות מיוחדות לנשים מניקות.

גלולות לנשים מניקות

גלולות מיוחדות, המיועדות בעיקר לנשים מניקות נמצאות כעת בשוק, דוגמת "פמולן" או "סרזט".
גלולות אלה מכילות פרוגסטרון בלבד, ללא אסטרוגן.

הן אינן פוגעות בייצור החלב, ויש האומרים כי הן אפילו מגבירות מעט את ייצורו, ואינן פוגעות בגדילת והתפתחות התינוק. למעשה, נטילתן מומלצת ומותרת אפילו תוך ימים ספורים מהלידה.

כיוון שהגלולות מכילות פרוגסטרון בלבד, הן נחשבות "חלשות" יותר ויש להקפיד הקפדה יתרה על מועד נטילתן. כל שינוי בשעת הנטילה בין יום ליום עשוי לפגוע ביעילות הגלולה ובאפקט שלה על מניעת הריון.

מסיבה זו יש ליטול את הגלולה בשעה קבועה ומדויקת בכל יום. בנוסף, הגלולות נמכרות בחפיסות המכילות 28 גלולות, אותן יש לקחת מדי יום, וללא הפסקה בין החפיסות.

תופעות הלוואי של גלולות פרוגסטרון הן מינימליות, ולעתים אף קלות יותר מאלו של גלולות משולבות למניעת הריון. עם זאת, דימומים נרתיקיים קלים ולא צפויים עשויים להופיע תחת נטילת הגלולה.

לעתים קרובות דימומים אלה חולפים לאחר מספר שבועות של שימוש בגלולה. עם תום תקופת ההנקה, מומלץ לחזור לשימוש בגלולות משולבות למניעת הריון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן