גלולות פליים

גלולות פליים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גלולות פליים

גלולות פלייםהגלולה למניעת הריון – פליים היא אחותן הצעירה של פמינט וגלולות פלורט. כמו אחיותיה, גם היא גלולה משולבת, המכילה אסטרוגן ופרוגסטרון.

מינון האסטרוגן בפליים הוא נמוך יחסית, ולכן נחשבת פליים לטובה במיוחד כגלולה ראשונה בנשים שלא נטלו גלולות למניעת הריון קודם לכן, ולנשים צעירות.

זוהי גלולה מהדור החדש, שלה תופעות לוואי מועטות וקלות יחסית.

מנגנון פעילות למניעת הריון

פליים מונעת הריון ביעילות של 99%, כאשר עיקר פעולתה במניעת ביוץ. שילוב ההורמונים בגלולה מונע את חריגת הביצית מהשחלה ואת שחרורה לחלל הרחם. בכך נמנעת הפרית הביצית על ידי זרע, ונמנע הריון.

זהו אינו המנגנון היחיד של פליים במניעת הריון. למעשה, למנגנון הראשי מסייעים שני מנגנונים נוספים.

הראשון הוא מניעת כניסת זרע מהנרתיק אל הרחם, על ידי עיבוי הריר החוסם את צוואר הרחם, והפיכתו לצמיג ולא חדיר. המנגנון השני הוא הפיכת רירית הרחם, המצפה את פנים הרחם, לדקה ולא מתאימה לקליטת הריון.

יתרונות הגלולה למניעת הריון פליים

פליים, כמו כל הגלולות למניעת הריון, מפחיתה משמעותית את הסיכון ללקות במחלת סרטן השחלה. כמו כן, הגלולה מקלה מאד את משך הדימום הוסתי ואת כמותו, כמו גם את הכאב המלווה את קבלתו.

היא הופכת את מחזור הוסת לסדיר וצפוי מראש, ומשפרת בכך את איכות החיים של האישה הנוטלת את הגלולה.

כיצד ליטול את הגלולה?

בחפיסת אחת של הגלולה למניעת הריון פליים ישנן 21 גלולות, הנלקחות מדי יום למשך שלושה שבועות.

מומלץ לקחת את הגלולה בשעה קבועה יחסית מדי יום, אם כי זמן הנטילה – בוקר, צהריים או ערב – אינו משנה. כמו כן, אין חשיבות לנטילת פליים עם אוכל או על בטן ריקה.

לאחר נטילת 21 הגלולות יש לבצע הפסקה של שבוע בנטילה, כאשר בזמן זה אמור להופיע הדימום הוסתי. לאחר מכן ניתן להתחיל חפיסה חדשה של גלולות.

אין מניעה ליטול מספר חפיסות ברצף על מנת לדלג על הדימום וסתי, אם האישה הנוטלת מעוניינת בכך.

יש לזכור כי פספוס של גלולה עלול להפחית מיעילותה במניעת הריון, כמו גם אירוע הקאה או שלשול במהלך החודש, או נטילת תרופות נוספות, כאנטיביוטיקה.

במצבים אלו מומלץ להשתמש במשך מספר ימים באמצעי הגנה נוסף – קונדום.

בטיחות ותופעות לוואי

תופעות הלוואי של פליים הן קלות יחסית, וכוללות גודש קל בשדיים ועליה במשקל הנובעים מאגירת נוזלים. תופעה זו חולפת תוך מספר מחזורי נטילה.

גם כאב ראש ובחילה קלה עשויים להופיע לעתים נדירות, וחולפים גם הם.

כמו כל הגלולות המשולבות, גם פליים אינה מומלצת לשימוש בנשים עם הפרעה ידועה בקרישת הדם.

בנשים עם קרישיות יתר עלולה הגלולה לגרום קרישי דם ברגליים, תסחיפים לריאות ואירועים מוחיים, ועל כן יש ליידע את הרופא על כל מצב רפואי טרם קבלת הגלולה.

סיכון דומה קיים בנשים מעשנות בנות 35 ומעלה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן