סכרת הריון

סכרת הריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סכרת הריון

סכרת הריוןסכרת הריון הינה תופעה שכיחה ונפוצה בקרב נשים בהריון.

נמצא כי, בקרב האוכלוסייה הכללית, לפחות 5% מהנשים ההריוניות יסבלו מסוכרת הריון. לסוכרת הריון לא מאובחנת ולא מטופלת, עלולות להתפתח בעיות וסיבוכים קשים, הן לאמא והן לתינוק ולכן מומלץ בחום, לבצע את בדיקת הריון תקופתית הנדרשת במהלך ההריון. במרבית המקרים, סוכרת הריון תעלם לאחר לידה.

מהי סכרת הריון?

סכרת הריון הינה תופעה ידועה העלולה להתפתח במהלך ההריון, עקב מצב של חוסר איזון הורמונאלי אשר גורם לחוסר איזון בגלוקוז (סוכר) בגוף האישה. סוכרת הריון דומה מאוד בהגדרתה לסוכרת רגילה.

אחת הבעיות המתרחשות עקב סוכרת הריון, היא העברה גדולה מדי של כמויות הגלוקוז (הסוכר) מדם האם לעובר, עקב כך, בשל חוסר היכולת של העובר לעבד ולהתמודד מבחינה פזיולוגית עם כמויות אלו, עלול להתפתח מצב פתולוגי אצל העובר, אשר יגרום לו לגידול מואץ.

כיום כל אישה בהריון נשלחת לבצע בדיקת העמסת סוכר – בדיקה שמטרה לאתר סכרת הריון – להלן מידע חשוב בנושא

מהם הגורמים להתפתחות סוכרת הריון?

למרות התעניינות המחקרית בנושא סוכרת ההריון, עדיין לא ידועה הסיבה הראשית להתפתחות התופעה ומדוע היא מתפתחת רק בחלק מהנשים. אך למרות זאת, נמצאו מספר גורמי סיכון, אשר מעמידים את האישה אשר סובלת מהם, בקבוצת סיכון גבוה לפתח סוכרת הריון.

גורמי סיכון אלו כוללים:

כיצד מאבחנים סוכרת הריון?

במהלך ההריון, עוברת האישה בדיקות מרובות וביניהן גם בדיקת רמות גלוקוז בדם או בדיקת העמסת סוכר (GCT). לרוב בדיקה זו מתבצעת בין השבועות 24-28. הבדיקה נעשית ללא צום, במידה ותוצאות הבדיקה יצאו לא תקינות ואו חריגות ( מעל 140 מ"ג), יהיה צורך בבדיקה נוספת של העמסת סוכר תחת צום מלא.

על מנת למנוע סיבוכים בריאותיים לאם ולתינוק, חשוב מאוד לבצע בדיקת העמסת סוכר בזמן הנתון ובכך למנוע הפרעות, מחלות ובעיות רפואיות.

מהם הסיכונים העלולים להתרחש עקב סוכרת הריון?

סוכרת הריון עלולה לגרום לסיבוכים בריאותים הן לאם והן לתינוק. הסיכונים כוללים: משקל יתר של התינוק, חוסר התקדמות במהלך הלידה, סיכון גבוה לניתוח קיסרי, רעלת הריון, לידה מוקדמת מדי לפני התפתחות מלאה של התינוק (פג), לידת מכשירים עקב גודל העובר, פגיעה בכתפיים של התינוק במהלך הלידה, רמות אינסולין גבוהות בדם (היפוגליקמיה), רמות נמוכות של אשלגן בדם התינוק, הפרעות ומחלות בדרכי הנשימה של התינוק עקב חוסר התפתחות פזיולוגית מלאה של הריאות, סוכרת הריון בהריוניות העתידיים של האם ועוד.

ממחקרים שבוצעו לאחרונה, על תינוקות שנולדו לאמהות שסבלו מסוכרת הריון נמצא כי, ילדים אלו נמצאים בקבוצת סיכון גבוה לפתח בעתיד, לחץ דם גבוה, השמנת יתר, רמות גבוהות של שומנים בדם, תסמונות מטבוליות ועוד. חשוב לציין, שממצאי המחקר עדיין אינם מאוששים באופן מלא. כמו כן, התינוקות הנולדים עלולים לפתח גם הם סוכרת תינוקות.

כיצד מטפלים בסוכרת הריון?

הטיפול בסוכרת הריון ניתן בשילוב של מספר רופאים: רופא נשים, רופא אנדוקרינולוג ובנוסף, ייעוץ בנושא תזונה בזמן הריון על ידי תזונאית קלינית. חשוב מאוד לאחר אבחון התופעה, לנטר את רמות הגלוקוז בצום וגם לאחר ארוחה.  הטיפול בסוכרת משולב בטיפול תרופתי (הזרקות או כדורי אינסולין), שינויי תזונתי (הימנעות ממאכלים המכילים כמויות גבוהות של סוכרים, שומנים, פחמימות, גאנק פוד וכדומה) ופעילות גופנית (בהמלצת הרופא המטפל).

כמו כן, חשוב מאוד להשגיח על התפתחות העובר במהלך ההריון: לבצע בדיקות גנטיות, אולטראסאונד, בדיקת מי שפיר, הערכת משקל העובר ולשמור על דיאטה בזמן הריון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן