התאמת גלולות למניעת הריון

התאמת גלולות למניעת הריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

התאמת גלולות למניעת הריון

התאמת גלולות למניעת הריוןהשוק מוצף בסוגים רבים של גלולות למניעת הריון בעלות השפעה כזו או אחרת על מצבנו הרפואי והנפשי.

לכל הגלולות אותה מטרה, מניעה של כניסה להריון ולכולן אחוזי הצלחה פחות או יותר זהים, אם כך, מה השוני? על התאמת גלולות למניעת הריון.

גלולה למניעת הריון – מה תפקידך?

גלולות למניעת הריון, מכילות במספר קומבינציות ומינונים, הורמונים אנלוגיים לאסטרוגן ופרוג'סטרון. לקיחת הורמונים אלו בצורה מלאכותית, מונעת שחרור של הורמונים אחרים מבלוטת יותרת המוח הנקראים גונדוטרופינים. תפקידם של הגונדוטרופינים הוא לגרות ביוץ.

חשוב להבין כי מניעת הביוץ, אינה מונעת את הגדילה המחזורית של רירית הרחם וההורמונים אשר נלקחים עדיין יגרמו לקבלת הוסת. לכן סיבה נוספת לנטילת גלולות, היא הסדרת המחזור והווסת החודשית, לדוגמא אצל נשים הסובלות מתסמונת השחלה הפוליציסטית אשר מתאפיינת במחזור לא סדיר או  תסמונת קדם ויסתית (כאבי מחזור).

גלולות למניעת הריון – מה מתאים לך?

קיימות מספר אופציות אפשריות ללקיחת גלולות המותאמות לצרכי האישה והרקע הרפואי שלה. גלולות בפעם הראשונה ניתנות אך ורק לאחר בדיקה אצל גניקולוג ושלילת גורמי סיכון כגון היסטוריה משפחתית של גידולי סרטן, עישון ומחלות עם נטייה למצב של קרישתיות יתר של הדם.

נטילת גלולות תתחיל תמיד במינון הנמוך ביותר האפשרי, באם מתרחשות תופעות לוואי כגון:

  • דימום נרתיקי
  • בחילות
  • הקאות
  • דיכאון
  • שינויים בעור ותגובות בין תרופתיות

ניתן להחליף סוג, אך לעיתים יש צורך בהפסקת השימוש בגלולות למניעת הריון.

גלולות משולבות למניעת הריון

גלולה משולבת למניעת הריון מכילה גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון. יעילותה במניעת הריון שואפת לכ-99%, כאשר לא קיים הבדל בפעולה זו בין הסוגים השונים.

מינון המרכיב הפעיל בגלולות פחת בצורה משמעותית ולכן מספר תופעות הלוואי ירד גם כן. הגלולות מגיעות בחפיסות של 21 כדורים עם מרכיב פעיל אשר נלקחות באופן רציף ומלוות בהפסקה של שבוע בה תתרחש הוסת.

אפשרות נוספת היא חפיסה של 28 כדורים, אשר 7 מהם יהיו כדורי דמה, וילקחו באופן רציף, ללא ההפסקה בין חפיסה לחפיסה.

ניתן לתת גלולות משולבות במינון קבוע של אסטרוגן ופרוג'סטרון לאורך כל ימי המחזור, או במינונים משתנים לפי ימי המחזור. לרוב השימוש הוא בגלולות בעל מינון קבוע.

ההחלטה איזו גלולה מתאימה, תלויה בעיקר במרכיב האסטרוגני, שלרוב יכיל את ההורמון הסינטתי הקרוי אתיניל-אסטראדיול. גלולות המכילות כ-20 מיקרוגרם של חומר פעיל זה (מינון נמוך) כגון מרסילון, מליאן והרמונט עדיפות לנשים אשר מעשנות, חשוב לזכור לקחת אותן בשעה קבועה מדי יום.

גלולות המכילות כ-35 מיקרוגרם של חומר פעיל לדוגמא גלולות דיאנה, מומלצות לטיפול בבעיות עור, כגון עור שמן ואקנה וגלולת אסטל שמונעת נשירת שיער ופצעי אקנה.

גלולות יסמין מומלצת לשימוש בנשים הסובלות משיעור יתר מסיבות שונות, למשל שחלות פוליציסטיות.

גלולות בלארה אינן גורמות לתופעות לוואי שנפוצות כאשר לוקחים גלולות אחרות כמו כאבים בשדיים, מיחושים באיברי הגוף, בעיות במערכת העיכול, כאבי ראש ועוד.

חשיבות מרכיב הפרוג'סטרון נעוצה בהשפעתו על מניעת הביוץ. המינון והסוג ישפיעו על תופעות הלוואי, פרוג'סטנים מהדור הישן יותר (לבונוג'סטרול), הם בעלי נטייה גבוהה למצב של השמנת יתר, דיכאון ושיעור יתר. הדור החדש יותר אף עוזר גם כן לטיפול באקנה.

גלולות המכילות פרוג'סטרון בלבד – נקראות גם "מיני גלולות", יעילותן במניעת הריון היא מעט נמוכה יותר, בין 95-99%, זאת מכיוון שהן ימנעו ביוץ רק בכ-50% מן המקרים.

מטרתם העיקרית היא הפיכת ריר צוואר הרחם לסמיך יותר דבר המונע חדירת זרע. בנוסף היכולת של רירית הרחם לקלוט עובר תפחת.

שימוש בגלולות אלו מומלץ לנשים אשר אינן יכולות לשאת בהשלכות של מתן אסטרוגן, לדוגמא נשים בזמן הנקה אך עדיין מעוניינות בהגנה ומניעת הריון. אסטרוגן מוריד את יכולת יצור החלב על ידי מניעה של שחרור הורמון הנקרא פרולקטין, האחראי ליצור חלב.

בנוסף, גלולות אלו מומלצות לנשים בעלות נטייה לקרישיות יתר של הדם או נשים עם היסטוריה של גידולים התלויים באסטרוגן לצורך גדילה, כגון סוגים מסוימים של סרטן השד ואף סרטן צוואר הרחם.

הגלולות מגיעות בחפיסות של 28 כדורים ונלקחות באופן רציף גם לאורך הוסת, חשוב מאד לקחת את הגלולות באותה שעה כל יום בכדי למנוע את הכניסה להריון. להסבר נוסף: איך משתמשים בגלולות למניעת הריון?

להרחבה: מיתוסים על גלולות נגד הריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן