זירוז לידה – השראת לידה

זירוז לידה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

זירוז לידה

זירוז לידהעברו תשעה חודשי הריון, הגיע היום המשוער של הלידה ואין שום סימנים פזיולוגים כאלה או אחרים (התפוצצת שק מי שפיר, התכווציות רחם, צירים וכדומה), אשר מסמינים את  בואו הקרב ובא של הרגע המאושר –  רגע הלידה.

עובר עוד יום ועוד יום, האישה מרגישה נפוחה, כבדה, הכל הופך לקשה יותר, מסורבל יותר ויותר מהכל היא רוצה כבר ללדת, אך התינוק הקטן מרגיש בנוח בתוך הרחם ואינו מראה סימני יציאה לעולם.

במקרים אלו ניתן לעשות זירוז לידה בכדי, לזרז את לידת התינוק, לפני שיתחילו סיבוכים בריאותיים שונים הן לאם והן לתינוק.

זירוז לידה ראשוני, יכול להיעשות על ידי אמצעיים טבעיים ובמקרים בהם אין הזירוז הטבעי מועיל ועוזר, יבצע הרופא – גניקולוג זירוז לידה באמצעות תרופות קונבנציונאליות.

מתי מזרזים לידה?

הסיבות לזירוז לידה לרוב רפואיות, בשל חשש שהמשך ההריון עלול לגרום לסיבוכים בריאותיים ולסכן הן את האם והן את התינוק.

הריון ממושך מהרגיל עלול לגרום למספר בעיות, כגון: יתר לחץ דם, גדילת העובר יתר על המידה, ירידת מי שפיר ללא פתיחה ועקב כך עלול להתפתח זיהום גם לתינוק וגם לאמא. בנוסף לסיכונים העלולים להתפתח עקב הריון ממושך, מזרזרים לידה גם במצבים בהם 48 שעות לאחר ירידת מי שפיר ובמצבים בהם אין התקדמות בפתיחה.

כמו כן, הריונות מעל שבוע 42 מהווים סכנות בריאותיות רבות, בשל חוסר תפקוד של השיליה ועקב כך התינוק עלול להימצא במצב של סכנת חיים. מומלץ לנסות זירוז לידה טבעי לפני הזירוז הקונבנציונלי-תרופתי.

כאשר אישה נמצאת בהריון מתקדם ורגע לפני לידה, גופה מתחיל לייצר ולהפריש חומרים שונים אשר גם יעזרו לה לפתח צירים וגם ייסיעו לה במהלך הלידה.

כאשר חומרים אלו מופרשים אך עדיין אין פתיחה/תחילת לידה, הם נספגים בדם האישה ועלולים לגרום לתופעות כגון: ירידת לחץ דם, הקאות, שלשולים, כאב ראש, בחילות, קוצר נשימה, התכווצויות שרירים ועוד.

בנוסף לכל הסיבות הרשומות לעיל, נשים רבות עושות זירוז לידה טבעי לקראת סוף החודש התשיעי, בתקווה ללדת מוקדם ככל האפשר.

למרות היתרונות והחשיבות מצילת החיים של זירוז לידה, במקרים מסויימים (נדירים) זירוז לידה עלול להיות גם מסוכן כמו מקרים בהם התינוק עלול להיכנס למצוקה וכן עלולים להיווצר מקרים מסוכנים של תסחיף מי שפיר.

שיטות זירוז לידה טבעיות

שיטות זירוז לידה טבעיות כוללות אמצעים, מאכלים ומנהגים מסויימים, אשר אמורים לזרז את הלידה ללא התערבות פרמקולוגית (תרופתית), שיטות אלו כוללות:

  • עיסוי פטמות, במשך כעשרים דקות, יגרום להפרשת הורמונים ועלייה ברמות של האוקסטוקסין, אשר עוזר לזרז את הלידה.
  • קיום יחסי מין, כיוון שבזרג שלך הגבר קיים חומר: פרוסטגלנדינים אשר עוזר גם כן לזרז את הלידה. בנוסף, האורגזמה הנשית עוזרת להתכווציות הרחם.
  • שתיית תה עם עלי פטל בכדי לאזן את טונוס השרירים ברחם.
  • פעילות גופנית והליכות.
  • שתיית שמן קיק (בהמלצת הרופא המטפל בלבד).
  • יוגה או מדיטציה להרגעת הגוף.
  • דמיון מודרך.
  • ישיבה על כדור לידה.

שיטות זירוז לידה קונבנציונאליות

כאשר השיטות הטבעיות לא עזרו, במרבית המקרים יתחיל הרופא במתן תרופות שונות לזירוז הלידה. תרופות אלו כוללות:

  • תרופת פיטוצין – תרופה זו מורכבת מחומרים סינטטים המחקים את ההורמון אוקסיטוצין. הורמון זה מסייע להתכווציות הרחם ולצירים. במרבית המקרים בשל התפתחות הצירים, חשה היולדת כאבים עזים ויהיה צורך במתן תרופות משככות כאבים, כגון: אפידורל.
  • בלון – בשיטה זו מחדירים קטתר לצוואר הרחם ודרכו מנפחים בלון עם מים. הבלון יגרום ללחץ על הרחם ועקב כך ישתחרר פרוסטגלנדינים, אשר יגרום לריכוך  צוואר הרחם ולתחילתה של הפעילות רחמית.
  • סטריפינג – שיטה להפרדת קרומי שק מי השפיר.
  • פקיעת מי שפיר – החדרת מכשיר דמוי מסרגה לפקיעת שק השפיר.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן