סרטן הגרון

סרטן הגרון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סרטן הגרון

סרטן הגרוןהגרון הוא מבנה אנטומי חשוב מאוד בגוף האדם ובעל תפקידים מרובים. הגרון מכיל שני איברים נוספים: הושט – המשמשת למעבר מזון ושתייה וקנה הנשימה- המשמש למעבר אוויר ולהוצאת פחמן דו חמצני.

בנוסף, בגרון, ניתן למצוא את תיבת הקול ומיתרי הקול, אשר מפיקים צלילים וקולות בעזרת רטט. הגרון הוא איבר צינורי ארוך המגיע כמעט ל-5 ס"מ ומורכב משרירים וסחוסים.

כאשר אדם חולה במחלת סרטן הגרון, הפגיעה עלולה להשפיע גם על מעבר חלק של מזון ושתייה וגם על מעבר אוויר. סרטן הגרון נחשב לסרטן יחסית נדיר משאר סוגי הסרטנים עלולים לפרוץ.

מהם הגורמים לסרטן הגרון?

באופן כללי, הגורמים לסרטן בכלל ולסרטן הגרון בפרט, אינם ידועים במלואם. מה שכן, קיימים מספר גורמי סיכון, אשר באם נמצאים מעמידים את האדם בקבוצת סיכון גבוה לפתח סרטן הגרון. גורמי סיכון אלו כוללים:

  • עישון סיגריות נחשב לאחד מגורמי הסיכון הגבוהים ביותר.
  • צריכה מוגברת, כרונית ויומיומית של אלכוהול.
  • מין זכר, נמצא כי גברים נמצאים בקבוצת סיכון גבוה יותר מנשים.
  • גיל מעל 55.

מהם התסמינים של סרטן הגרון?

אחת הבעיות הנפוצות במחלת הסרטן באופן כללי, היא שמרבית התסמינים מתפתחים בשלבים מתקדמים.

ישנם מספר תסמינים אשר לרוב יכולים להופיע בהמון מחלות אחרות, כגון: שפעת, דלקת גרון וכדומה, אך כאשר תסמינים אלו נמשכים מעל ארבעה שבועות, צריכה להידלק נורה אדומה אצל האדם והוא חייב לגשת לבדיקה בהקדם האפשרי אצל רופא המשפחה או רופא אף, אוזן וגרון.

התסמינים הנפוצים בסרטן הגרון כוללים: צרידות (הנחשב לאחד מהתסמינים הראשונים), תחושה של גוש באזור הגרון ואו בצוואר, כאבים, קשיים ואי נוחות בזמן בליעה והפרעות נשימה, כגון: קוצר נשימה.

כיצד מאבחנים סרטן בגרון?

על מנת לאשש את אבחנת סרטן בגרון, יש צורך לערוך מספר בדיקות רפואיות אצל רופא אף, אוזן וגרון. הרופא יתשאל את המטופל בהקשר להיסטוריה האישית, רפואית ומשפחתית שלו, הרגלי העישון וצריכת האלכוהול.

בנוסף, יהיה צורך בבדיקות דם ובדיקות גופניות, הכוללות מישוש של הגרון למציאת גושים, בלוטות ובלוטות לימפה צוואריות נפוחות.

בדיקות נוספות לאישוש סרטן הגרון כוללות: בדיקת הגרון באמצעות מכשיר טלסקופ מיוחד אשר מוחדר לגרון דרך האף או הפה, ביופסיה של הגוש, צילום רנטגן CT, ו-MRI.

באם, הבדיקות אכן יצאו חיוביות והאדם אובחן כחולה בסרטן הגרון, יש צורך לקבוע איזה סוג של סרטן גרון, מהו השלב והדירוג בו נמצא הסרטן.

קיימים מספר שלבים של התפתחות סרטן בכלל וסרטן הגרון בפרט:

  • שלב 0 או גידול In Situ, נחשב לקל ביותר, בו התאים הסרטניים עוד לא פגעו בשכבות עמוקות של הגרון.
  • שלב 1 – הגידול עדיין קטן ואינו פגע בבלוטות לימפה קרובות ואינו שלח גרורות.
  • שלב 2 –  הגידול גדול יותר, תיתכן פגיעה במיתרי הקול, אך עדיין אין התפשטות ושליחת גרורות.
  • שלב 3 – הגידול גדול יחסית וגורם לתסמינים וכמו כן, משתק את מיתרי הקול. במרבית המקרים, הגידול כבר שלח גרורות לבלוטות הלימפה בצוואר.
  • שלב 4 –  שלב זה נחשב לקשה, כיוון שהגידול גדול מאוד ושלח גרורות למספר איברים סמוכים, כגון: ושט, קנה נשימה, בלוטת התריס, ריאות, בלוטות לימפה ועוד.

כיצד מטפלים בסרטן הגרון?

הטיפול בסרטן הגרון תלוי במספר גורמים כגון: שלב, דרגה, סוג הסרטן, באם שלח גרורות, מצב בריאות כללי של המטופל ועוד.

הטיפולים הקיימים כוללים:
טיפולים כירורגים לכריתה מלאה (Total Laryngectomy) או חלקית (Partial Laryngectomy), טיפולי כימותרפיה וטיפולי הקרנות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן