סרטן שלפוחית השתן

סרטן שלפוחית השתן

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סרטן שלפוחית השתן

סרטן שלפוחית השתןשלפוחית השתן היא איבר חלול, דמוי בלון, הנמצא בתחתית הבטן, והמהווה מרכיב עיקרי במערכת דרכי השתן. איבר זה מאכסן בתוכו שתן ופסולת נוזלית אחרת שנוצרה על ידי הכליות. לשלפוחית השתן שלוש שכבות של רקמות, כאשר בכל אחת מהן יכולה להתפתח מחלת הסרטן.

על פי האגודה האמריקאית לסרטן, הסיכוי להתפתחות המחלה בקרב גברים הוא אחד ל-30, ובקרב נשים, הסיכוי הוא אחד ל-90. לפיכך, ניכר כי סרטן שלפוחית השתן הוא סוג סרטן נפוץ יחסית.

כיצד מתפתח סרטן שלפוחית השתן?

באופן טבעי, בגוף ישנם תאים בריאים אשר גדלים ומתפתחים לפי צרכיו של הגוף, תאים אלו מתים ומתחלפים בתאים צעירים ובריאים. במקרה בו תהליך התפתחות התאים משתבש, והתאים גדלים בצורה לא מבוקרת ולא נשלטת, נוצר גוש או גידול שעלול להיות גוש סרטני.

סרטן שלפוחית השתן יכול להתבטא בשלוש סוגים עיקריים אשר נקבעים על פי סוג התאים בהם הוא מתחיל. סוגים אלו כוללים:

  • קרצינומה של תאי המעבר (Transitional cell carcinoma): סרטן המתרחש בתאים הקיימים בשכבה הפנימית ביותר של שלפוחית השתן. תאים אלו מתרחבים ומתכווצים בהתאם למלאות שלפוחית השתן.
  • קרצינומה של תאי הקשקש (Squamous cell carcinoma): במקרה של דלקת או גירוי מתמשך, נוצרים על גבי שלפוחית השתן קשקשים, שהם תאים דקים ושטוחים. על גבי קשקשים אלו עלול להתפתח גידול סרטני.
  • אדנוקרצינומה (Adenocarcinoma): סרטן המתחיל בתאים המרכיבים את בלוטות הריר בשלפוחית השתן.

גידולים סרטניים אלו, במקרה והם ממאירים, יכולים להתפתח מחוץ לגבולות שלפוחית השתן, אל איברים חיצוניים שכנים כגון: הרחם אצל נשים או בלוטת הערמונית אצל גברים.

סרטן שלפוחית השתן – תסמינים

לסרטן שלפוחית השתן מספר סימנים בולטים, וביניהם: שלפוחית רגיזה, כאב בזמן מתן שתן, כאבי בטן וגב, אובדן תיאבון ומשקל לקוי ובעיקר, הימצאות דם בשתן הגורם לו להיראות כהה יותר מהרגיל.

ישנם פעמים בהם השתן נראה בצבעו הרגיל, אך הוא מכיל בתוכו דם שיכול להתגלות בבדיקת מעבדה. זיהוי מוקדם ומודעות לתסמינים אלו, יגבירו את הסיכוי לריפוי מהמחלה, לעומת זאת, התעלמות מתסמינים אלו או דחיית הטיפול, עלולות לגרום, חלילה, למוות.

מכיוון שרבים מתוך תסמינים אלו יכולים להעיד על הימצאותה של דלקת או מחלה אחרת, יש לגשת לרופא המשפחה מיד עם הימצאות אחד מהם. במקרה בו יש חשש לסרטן שלפוחית השתן, רופא המשפחה יפנה את החולה לאורולוג.

הגורמים לסרטן שלפוחית השתן

לסרטן שלפוחית השתן אין גורמים ברורים, אך ידוע כי ישנם גורמי סיכון אשר עלולים להגביר את הסיכוי של אדם לחלות במחלה:

  • מגדר: נמצא כי בקרב גברים, הסיכוי לחלות במחלה גדול פי שלושה מאשר נשים.
  • גיל: נמצא כי מעל 90% מהחולים במחלה, הם בני 55 ומעלה.
  • חומרים רעילים: חשיפה לקרינה או כימיקלים תעשייתיים, הקשורים בעיקר לייצור צבע, גומי, עור וטקסטיל.
  • עישון: נמצא בקרב מעשנים, הסיכוי לפתח את המחלה גדול פי שניים, עקב כימיקלים המצטברים בשתן.
  • תזונה לקויה: אכילת כמויות גדולות של בשר מטוגן מן החי, עלולה להגביר את הסיכוי להימצאות המחלה.
  • הקרנות: טיפולי הקרנות שמתבצעים לסרטן אחר הנוכח בתחתית האגן עלולים לגרום לסרטן שלפוחית השתן.
  • גנטיקה: סרטן אינו עובר באופן כללי בתורשה, אך נמצא כי בקרב בני משפחה, אשר חלו בסרטן שלפוחית השתן, סרטן הרחם, סרטן המעי הגס או סרטן באיברים פנימיים אחרים, הסיכון להימצאות המחלה גדול יותר.

אופן הטיפול בסרטן שלפוחית השתן

ישנן מספר אפשרויות לטיפול בסרטן שלפוחית השתן, אפשרויות אלה תלויות בגורמים שונים כגון סוג הסרטן, מידת התפתחותו, בריאותו הכללית של המטופל ועוד. בין אפשרויות הטיפול:

ניתוחים כירורגיים:

ניתוח כירורגי להסרת הגידול, ניתוח להסרת חלק קטן של שלפוחית השתן המכיל תאים סרטניים וניתוח להסרת שלפוחית השתן כולה, כולל האיברים הסובבים אותה.

טיפול ביולוגי:

טיפול באמצעות תרופות וחיסונים שמטרתם להגביר את היכולת של המערכת החיסונית להילחם בסרטן.

כימותרפיה:

שימוש בתרופות הקוטלות תאים סרטניים. תרופות אלו יכולות להרוג את כל התאים הסרטניים או לצמצם את נוכחותם ולאפשר ניתוח פחות פולשני.

הקרנות:

טיפול המתבצע באמצעות אנרגיה גבוהה המופנית לכיוון תאי הסרטן. טיפול זה מסייע, אף הוא, להריגת תאים סרטניים קיימים או לכיווצם.

איך נמנעים מסרטן שלפוחית השתן?

לא ניתן להימנע מסרטן זה לחלוטין, אך ניתן לצמצם את הסיכון לחלות במחלה על ידי הימנעות מעישון וחשיפה לכימיקלים, שתיית נוזלים מוגברת והעשרת התזונה היומיומית במגוון פירות וירקות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן