רצפת האגן

רצפת האגן

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

רצפת האגן

חיזוק רצפת האגן

רצפת האגןהאגן מורכב ממספר עצמות ושרירים רבים, להם תפקידים רבים וחשובים גם אצל נשים וגם אצל גברים.

בתוך אגן הירכיים, קיימים איברים השייכים למערכת המין והרבייה ולמערכת השתן, תמיכה באיברים אלו חשובה ביותר, בכדי שאברים אלו יוכלו לתפקד בצורה נורמאלית – פיזיולוגית הטובה ביותר.

אחד החלקים החשובים באגן הירכיים הוא רצפת האגן.

רצפת האגן הינה שטח אנטומי, בעל תפקיד חשוב, כיוון שמעליו ממוקמים איברי המין והרבייה ואיברים של מערכת השתן:

  • שלפוחית שתן
  • רחם ונרתיק (אצל נשים)
  • צינור השתן
  • ערמונית (אצל גברים)
  • חלק קטן מהמעי הגס והרקטום

רצפת האגן מורכבת ממספר שרירים חשובים, שחלקם נקראים גם השרירים הסוגריים, עצבים וכלי דם מרובים.

תפקידי רצפת האגן

  • סגירה – שרירי רצפת האגן האחראים על הסוגרים, מסייעים בסגירת הסוגריים (של שלפוחית השתן והרקטום) כאשר אין הם בשימוש, ובכך מונעים בריחת שתן וצוואה.
  • שליטה – שרירי רצפת האגן, מסייעים בעזרת מערכת העצבים, בהפעלת רפלקסים אשר עוזרים לכווץ ולהרפות את שרירי השלפוחית ואו הרקטום בשעת ישיבה בשירותים. שרירים אלו הם אותם שרירים אשר עוזרים לאדם להתאפק או להתרוקן בשעת הצורך.
  • הרמה – שרירי רצפת האגן מסייעים בהרמה וקיבוע של האיברים הנמצאים ברצפת האגן. כאשר איברים אלו מתפקדים באופן פיזיולוגי ונמצאים במיקום האנטומי, תפקודי שלפוחית השתן, הרחם, הרקטום וכדומה יהיו נורמאליים. אך כאשר שרירים אלו ניזוקו ואינם נמצאים במיקומם האנטומי, עלולות להתפתח בעיות, כגון: צניחת רחם, צניחת שלפוחית, צניחת רקטום ועוד.

מדוע צריך לחזק את רצפת האגן?

ככל שגוף האדם הולך ומזדקן, כך מערכות גופו מתבגרות יחד עימו. שרירי הגוף נחלשים ואינם עובדים בחוזק ובעוצמה כבעבר.

כמו כן, במהלך החיים, עלולות להתרחש טראומות גופניות, אשר גורמות להיחלשות השרירים ולתפקוד לקוי.

מחלות כרוניות מסוימות, גם כן, עלולות לגרום לבעיות בתפקוד מערכת השרירים. ובנוסף, נשים לאחר הריון –  לידה, סובלות יותר מהיחלשות שרירי רצפת אגן הירכיים. להרחבה בנושא: תרגילים לחיזוק רצפת האגן לאחר לידה

כל אלו ועוד, גורמים לאיברים ולשרירים באגן הירכיים בכלל וברצפת האגן בפרט, לא לעבוד באופן פיזיולוגי ולעיתים אף לשנות את מיקומם האנטומי.

בשל כל הסיבות הללו, ובפרט עם גיל המעבר, חשוב מאוד לתחזק, לתפעל, לשמר ולחזק באופן קבוע, את שרירי הגוף בכלל ואת שרירי רצפת האגן בפרט.

שרירי רצפת אגן, אשר אינם מתפקדים כראוי, עלולים לגרום לתופעות פתולוגיות לא נעימות, קשות ומסובכות, כגון:

  • צניחת רחם
  • צניחת שלפוחית שתן
  • אי שליטה על סוגריים
  • צניחת רקטום וכדומה

כיצד מחזקים את רצפת האגן?

מומלץ להתחיל לחזק את שרירי רצפת האגן כבר מגיל צעיר, אך בכל גיל, על עוד אין מחלות או פתולוגיות אחרות, בו יתחיל האדם בתרגילי חיזוק רצפת האגן, הוא יוכל ליהנות משרירים חזקים ויציבים.

ישנם אנשים, אשר תרגילי החיזוק לא יסייעו להם במידה יתרה, בעיקר במקרים בהם כבר קיימות בעיות, מחלות או הפרעות כרוניות, הדורשות התערבות כירורגית.

חשוב לדעת, שתרגילים לחיזוק רצפת האגן אינן ממוקדים רק לאגן, אלא משלבים בתוכם תרגילים לחיזוק שרירי הבטן ובעיקר שרירי הבטן הזוקפים והרוחביים, שכן שרירי הבטן הם חלק חשוב מאוד מפעילות שרירי רצפת האגן ובעיקר בשעת כיווץ או הרפיה.

קיימות מספר שיטות המלמדות כיצד לחזק את שרירי רצפת האגן, המפורסמות ביותר הן:

באופן כללי, כל השיטות מלמדות בזמן קצר, כיצד לשלוט על השרירים על ידי תרגול יומי של חיזוק השרירים, הנעשה באמצעות כיווץ והרפיה מכוון של השרירים הסוגריים, כמו בניסיון לעצור שתן או צואה.

בנוסף, ביצוע כפיפות בטן בכל יום יתרום רבות לחיזוק הבטן ורצפת האגן.

ראו גם:
כאבים ברצפת האגן

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן