שתלים דנטליים לבריאות הפה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שתלים דנטליים

שתלים דנטלייםככל שאנו מתבגרים ומזדקנים, מערכות ואיברי גופנו, הולכים ודועכים יחד איתנו. הגוף אינו נראה כבעבר, אין לנו את הכוחות שהיו לנו פעם, הרגלי התזונה, השינה ובכלל הכל הופך לאיטי יותר וחלש יותר.

כמו שאר מערכות הגוף ואיברי הגוף, כך גם השיניים שלנו חלשות יותר, שרירי הלסת שלנו חלשים יותר ועקב הרגלי התזונה, השתייה וההיגיינה שלנו באופן כללי, קיימת נטייה גוברת לשיניים ליפול בגיל מבוגר יותר.

כמו כן, בריאות הפה היא גורם מרכזי בכל גיל לתפקוד תקין של השיניים. אנשים בעלי הרגלי ניקיון והיגיינית הפה נמוכים, יסבלו יותר מבעיות בשיניים, ריקבון השן ונפילתם בטרם עת.

אך שיניים יכולות ליפול או להיות רקובות בכל גיל ולאו דווקא בגיל מבוגר – גיל הזהב. אנשים אשר עברו תאונות, טראומות לפנים, פה ולסת ואנשים בעלי הרגלי ניקיון והיגיינה ברמה ירודה, גם כן, יסבלו מריקבון השיניים ויאבדו אותם במהרה.

כאשר חסרות שיניים בפה האדם או שהם רקובות ואין פתרון דנטלי אחר, מומלץ להחליף את השיניים החסרות אוו הרקובות ולשתול שתלים דנטליים.

מהם שתלים דנטליים?

שתלים דנטליים יכולים להיות מוגדרים כ"חלקי חילוף" של השיניים החסרות בפה האדם.

כאשר אדם איבד חלק או את כל שיניו או שחלק משיניו נמצאות במצב ריקבון מתקדם ואין שום פרוצדורה רפואית אשר יכולה להציל אותם, יהיה צורך לגשת למרפאת שיניים ולבחור רופא שיניים מומחה, בכדי לקבל ייעוץ, אבחון וטיפול תואם למצב.

לרוב הטיפול המומלץ למצב כזה, הוא החלפת השיניים החסרות אוו הרקובות בשתלים דנטליים. שתלים דנטליים, הינם ברגים קטנים ומיוחדים, אשר מהווים תחליף מלאכותי לשורש השן אשר הוצא או רקוב.

הליך השתלת שתלים דנטליים

לאחר בחירת המרכז הרפואי ורופא השיניים, אשר יבצע השתלת שיניים. יערך מפגש בו יסביר הרופא למטופל את כל ההליך, תופעות לוואי, תיאום ציפיות, לקיחת היסטוריה רפואית ותרופתית, בכדי לראות שאכן המטופל הוא מועמד אשר יוכל לעמוד בכל תהליך השתלת שתלים דנטליים.

לאחר מכן, יעקור הרופא את השיניים הרקובות (במידה וקיימות) יושתל במקומם שתלים דנטליים חדשים אשר יהווה תחליף לשורש שהוצא. מרבית הרופאים מבצעים את השתלת השיניים במספר שלבים, בכדי לראות שאכן השתל החדש התקבע במקומו ולא ייצר בעיות.

לאחר השתלת השתל הדנטלי, יבנה בהתאם למידות השן או השיניים החסרות מבנה, כתר אוו גשר על השיניים החסרות. קיימים מקרים יוצאי דופן, בהם לאדם אין עצם או עצם הלסת רקובה ולכן יהיה צורך בהשתלת עצם לפני השתלת השתלים הדנטליים.

טיפולי השתלת שתלים דנטליים לרוב אינו כואב, כיוון שלפני תחילת הטיפול, יזריק הרופא חומר אלחוש וחומר הרדמה מקומי. לאחר השתלת השתלים הדנטליים ייתכן וירגיש האדם אי נוחות, כאבים או זיהום מקומי, בעיות אלו יפתרו לאחר מספר ימים במתן תרופות אנטיביוטיות ומשככי כאבים.

שתלים דנטליים אמורים להחזיק מעמד שנים רבות, אך הכל תלוי במידת הניקיון והיגיינת הפה של המטופל. כמו כן, מומלץ לבקר אצל רופא שיניים לפחות פעם בשנה לביקורת כללית.

למי זה לא מתאים?

חולים כרוניים – החולים במחלות סרטן, סכרת, או חולים אשר נוטלים תרופות סטרואידיות, או הסובלים מבעיות סידן, אינם יכולים לעבור השתלת שיניים. אחוז ההצלחה של טיפול השתלת שיניים בקרב מעשנים הוא נמוך.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן